El cantautor Lluís Llach donarà el seu llegat artístic i cultural a l'Ajuntament de Verges. Llach va néixer en aquesta localitat baix-empordanesa l'any 1948, i ara assegura que vol retornar al poble tot el que li ha donat. «Al llarg de la meva carrera he voltat més que un molinet i he necessitat sempre fixar les arrels, sentir-me a casa i tenir el meu refugi. I el poble de Verges sempre ha estat el meu amor particular», va afirmar ahir el cantautor, destacant que sempre ha conservat la relació amb el poble i les tradicions i ha participat al Procés i la Dansa de la Mort.

D'altra banda, el municipi serà la seu de l'exposició Lluís Llach. Com un arbre nu. Es tracta d'una mostra multisensorial que fins al cap de setmana passat estava exposada a l'Arts Santa Mònica de Barcelona. Ara, l'Ajuntament adequarà la planta baixa de l'edifici Can Punton, una casa del segle XIX que era propietat del pare de Víctor Català. Aquest emblemàtic edifici acollirà la mostra, que es divideix en diversos espais. L'exposició no pretén mostrar el recorregut cronològic del cantautor empordanès, sinó que vol mostrar al visitant alguns dels paisatges que formen part del seu imaginari. D'aquesta manera, l'exposició intenta donar forma física a les paraules i a la música de Llach.

Segons l'alcalde del municipi, Ignasi Sabater, rebre aquesta exposició és una manera que té el poble d'agrair al cantautor «que hagi estat ambaixador orgullós de Verges i que s'hagi mantingut sempre fidel al país, a la llengua i a la seva gent». Per la seva banda, la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, creu que és «un acte de justícia» que l'exposició centrada en el músic retorni ara a la seva vila natal.