Palafrugell ja té enllestides les obres de reforma de l'avinguda Pozo Alcón que es van iniciar a principis de juny. Segons va informar l'Ajuntament, amb aquesta actuació, s'ha enjardinat tota la rambla i s'ha remodelat l'espai, col·locant un banc continu que ha permès la reordenació de la zona de jocs infantils col·locant un paviment de cautxú.

També s'han posat aparells d'exercicis per a la gent gran i s'han habilitat espais per a diferents usos, com pot ser el joc de bitlles catalanes.

En un comunicat, el consistori va destacar que, també, s'han millorat els passos de vianants de la plaça, donant-los continuïtat. Aquests treballs s'han dut a terme en els tres passos de vianants que hi havia i a més s'ha col·locat un paviment dur de formigó que travessa tota la plaça.

Al mateix temps s'ha instal·lat una xarxa de reg per a la nova jardineria, que es nodreix de l'aigua retinguda al dipòsit soterrat que s'ha instal·lat. Entre l'arbrat existent, s'han plantat arbusts que han permès l'eliminació de les pilones de formigó existents. A més, durant les obres, s'ha aprofitat per substituir els punts de llum de la plaça per altres de tipus Led.

D'altra banda, s'han fet canvis per reutilitzar les aigües freàtiques que actualment discorren per una canonada i que fins ara s'aboquen directament a la Riera de Vila-Seca. Així doncs, s'ha instal·lat un dipòsit de 25.000 litres per l'emmagatzematge amb unes bombes que permeten la càrrega dels vehicles de la neteja municipal i l'abastiment de la xarxa de reg de la plaça. El subministrament elèctric del bombeig es realitza a través de quatre plaques solars fotovoltaiques instal·lades sobre una pèrgola.

El conjunt de l'obra ha costat aproximadament 180.000 euros, provinents una part dels fons de Cooperació Econòmica de la Diputació i una altra part inclosa en el conjunt d'Inversions Financerament Sostenibles que s'estan executant aquest any.