Forallac no va poder encendre ahir, per primera vegada des de l'any 1993, la tradicional Carbonera després que l'Ajuntament decidís suspendre-la a causa de la pandèmia de la covid-19. Una suspensió que el consistori va recordar ahir que «no va ser una decisió fàcil» però sí encertada, tenint en compte que l'evolució de la pandèmia aquestes darreres setmanes «és, fins i tot, pitjor del que esperaven les autoritats sanitàries». Per aquest motiu, des de l'Ajuntament van fer una crida a la població per tal que «extremin encara més les mesures de seguretat i de distanciament social per frenar l'evolució crítica de la covid».

Enguany, estava previst que l'empilada es fes el 3 d'octubre. Habitualment, la celebració concentra milers de persones que, dia rere dia, es troben en el paratge Lluís Pla i Pascual, de Sant Climent de Peralta. Una aglomeració de gent que, segons el consistori, no feia «possible garantir les mesures higièniques i de distanciament social». Per aquest motiu, el passat 10 de setembre, va anunciar la seva suspensió i va agrair la «comprensió» dels veïns.

Tot i això, des de l'Ajuntament estan convençuts que la Carbonera 2021 «serà molt especial», ja que hi haurà «moltes coses per celebrar al caliu de la pila».