Les obres de millora en el sanejament i transport de les aigües residuals de Colomers, Jafre, Verges i la Tallada d'Empordà ja s'han acabat. Es tracta d'una inversió de més 3 MEUR que ha tirat endavant l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i que ha consistit en construir un col·lector de més de 18 km subdividit en sis trams diferents. Aquest col·lector recull les aigües residuals dels quatre municipis del Baix Empordà i les transporta fins a la depuradora de l'Escala. La capacitat d'aquest nou col·lector és de 811 m3 cada dia, que equival a una població de 3.240 habitants. La major part del recorregut del col·lector va en paral·lel al rec del Molí i altres derivats i travessa camps de conreu, majoritàriament.

Els treballs integren en una única xarxa de sanejament la recollida i el tractament de totes les aigües residuals generades en els municipis implicats. A més, l'actuació evita qualsevol abocament directe d'aigües residuals en alta al rec del Molí i les seves derivacions.

Per altra banda, l'ACA també ha anunciat que les obres de millora que s'estan fent a la Bisbal d'Empordà podrien finalitzar abans que s'acabi aquest 2020. L'actuació va començar a finals de juliol i representa una inversió de 597.000 euros. Les obres consisteixen en la renovació del col·lector en alta, situat a la llera del riu Daró i recollir l'aigua procedent de la xarxa de clavegueram de l'avinguda de Josep Tarradellas i del Rec del Raig.

D'altra banda l'actuació també farà possible el perllongament de la canonada del bombament de les piscines, seguint el traçat del carrer del Puig d'en Vidal fins a l'encreuament amb el carrer del Pont, on es connectarà a un pou de la xarxa unitària existent.