Els treballs per millorar el sanejament i transport de les aigües residuals a quatre municipis de la comarca ja han acabat. Així ho va anunciar ahir el director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Lluís Ridao, a la seu del Consell Comarcal. Aquesta actuació, que ha suposat una inversió superior als tres milions d'euros, ha consistit en la construcció d'un col·lector de més de 18 quilòmetres, subdividit en sis trams, que recull les aigües residuals generades en els municipis de Colomers, Jafre, Verges i la Tallada d'Empordà.

Aquesta conducció, executada per l'empresa Ute Psaru Ter-Daró (unió de les empreses Sorigué, Sorea i Constructora de Calaf) en règim de concessió, arriba fins a la depuradora de l'Escala, on es depuraran les aigües residuals. La capacitat del col·lector és superior als 811 m3/dia, equivalent a una població de 3.240 habitants, i transcorre a pocs metres del rec del Molí i altres regs derivats, travessant majoritàriament camps i zones de conreu.

El director de l'ACA, acompanyat per l'alcalde de la Bisbal, Enric Marquès, també va visitar les obres per millorar el transport de les aigües residuals fins a la depuradora, en el municipi. L'actuació, iniciada a finals de juliol i previst que estigui enllestida abans que acabi l'any, suposarà una inversió propera als 597.000 euros.