L'Ajuntament d'Ullà defensa la necessitat de millorar la carretera C-31 enlloc de construir la variant projectada. Aquesta és la posició que el consistori defensarà en les al·legacions que presentarà a l'estudi informatiu i d'impacte ambiental del projecte. L'al·legació tindrà en compte "aspectes mediambientals, socials i econòmics" i és "fruit de diverses reunions" que ha mantingut amb el territori. "Creiem que la variant 0 seria la proposta ideal", afirma l'alcalde, Josep López. La proposta municipal de la millora de la C-31 passa per ampliar l'actual vial al seu pas per la població, creant "un espai per facilitar el pas de vehicles agrícoles".

A més, planteja elevar la carretera des del giratori d'entrada al giratori de l'Escala, adoptar mesures per evitar excessos de velocitat per la trama urbana i un estudi de viabilitat. L'Ajuntament creu que si es fessin aquestes actuacions no caldria la variant, que "comportarà un fort impacte al territori".

D'altra banda, defensa que la variant, que busca acabar amb les llargues cues de cotxes a l'estiu, no seria la solució, ja que la disminució de trànsit per l'actual via seria de només un 10%. "Pensem que la variant no resoldrà les cues de l'estiu", ha afegit l'alcalde.

Precisament, aquest dilluns les entitats ecologistes Gent del Ter, SOS Costa Brava, Naturalistes de Girona, la Iaeden i Unió de Pagesos han convocat una roda de premsa a la zona per explicar els motius pels quals s'oposen al projecte i les accions que tenen previst fer.