Recaptar fons per ajudar els negocis obligats a tancar temporalment a causa de la covid-19. Aquest és l'objectiu d'una campanya que ha posat en marxa la propietària d'una botiga de roba infantil de Palafrugell, Eli Garcia, i a la qual ja s'hi han adherit 30 negocis més. Segons va avançar Ràdio Palafrugell, aquesta iniciativa titulada «Salvem Palafrugell» consisteix en unes guardioles solidàries on els veïns del poble poden fer donacions fins que s'aixequi la mesura de tancament. «La gent pot aportar el seu granet de sorra, per petit que sigui, i tot el que es recapti es repartirà equitativament amb els afectats pel cessament d'activitat», va assegurar ahir Garcia a Diari de Girona.

La iniciativa -va relatar- se li va acudir divendres passat després de sentir que bars, restaurants i centres d'estètica havien de tancar durant 15 dies i després de parlar amb alguns dels seus companys afectats per la mesura. «Vaig agafar unes quantes guardioles i vaig fer una crida a les xarxes socials perquè tothom qui pugui, ajudi», va explicar la comerciant palafrugellenca.

Aquell cap de setmana, l'Agrupació de Comerç i Negoci de Palafrugell, Oohx!gen, va realitzar també un vídeo en directe perquè García pogués explicar la iniciativa solidària. En total, va tenir 1.700 visualitzacions i en pocs dies, 30 comerços ja s'hi havien adherit. També han comptat amb l'ajuda gratuïta d'un dissenyador i d'una impremta. «Les xarxes i el boca-orella ens estan ajudant molt perquè està sent moltíssima la gent del poble que està col·laborant», va remarcar Garcia, qui va precisar que les donacions estan sent «molt generoses».

Les guardioles estan tancades i, fins com a mínim el 31 d'octubre -si el tancament no s'allarga- no es podrà saber la quantitat recaptada. Tot i això, per aquesta comerciant local, els diners recollits no són «l'única cosa que importa». «Penso que la campanya és una manera de visualitzar que els veïns i veïnes estem al costat d'aquests negocis i que tenen el nostre suport», va subratllar. Un suport que, segons Garcia, ha «emocionat molt» els afectats. «És meravellós veure com tot el poble s'està bolcant en aquesta causa», va concloure.