Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes a Mont-ras per transportar un bloc de cocaïna pura als testicles i intentar atropellar els policies per fugir i evitar la detenció.

El copilot duia la droga oculta a la zona dels testicles, una droga que estaria valorada en més de 12.000 euros.

Els dos arrestats pels agents de la comissaria de La Bisbal d'Empordà són dos joves de 25 i 32 anys, de nacionalitat marroquina, un amb domicili a Santa Margarida de Montbui (Anoia) i l'altre desconegut, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. També se l'imputa al conductor del turisme un delicte contra la seguretat del trànsit per conducció temerària i un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat.

Tot es remunta a la tarda del 21 d'octubre quan una patrulla de seguretat ciutadana estava duent a terme un control preventiu a Mont-ras, quan va aturar un vehicle amb dos ocupants al carrer Torres Jonama.

Els agents van veure que ambdós es mostraven molt nerviosos i els van identificar. Al copilot li van trobar, amagat sota la roba i a la zona genital, un paquet embolcallat de plàstic transparent, que contenia 202,8 grams de cocaïna en "roca".

Durant l'actuació policial el conductor va engegar el vehicle i va fugir després d'envestir un dels agents, que va haver de saltar per evitar l'atropellament.

Mentre un dels agents detenia el copilot, l'altre va seguir el cotxe escàpol i va demanar suport a més patrulles del cos i de la Policia Local de Palafrugell.

Circular temeràriament

El turisme, amb totes les portes obertes, va circular temeràriament a gran velocitat posant en greu risc la resta d'usuaris de la via, en una zona molt propera a un centre educatiu i en horari de sortida escolar. Finalment va ser localitzat en un camí sense sortida, proper al carrer riu Terri. El conductor havia fugit corrents i va ser detingut quan s'amagava enmig d'un canyissar proper.

Segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior la droga estaria valorada en 12.381 euros.

Els detinguts, a qui no els consten antecedents, passaran aviat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà.