Senglars que entren en els jardins de les cases, que destrossen giratoris de Castell-d'Aro o que es passegen pel centre de Platja d'Aro buscant menjar en els espais verds. Aquesta és la situació que viu el municipi des de fa més d'un mes i el motiu pel qual ja s'han realitzat dues batudes excepcionals en els sectors residencials més pròxims a les zones boscoses. La primera es va fer fa 15 dies a la zona de s'Agaró, del Residencial Mas Nou i al carrer de Puig Romaní. La segona es va portar a terme dimecres passat als voltants de la urbanització La Gramoia del Puig de Platja d'Aro.

Les dues batudes es van fer amb l'autorització del consistori i en coordinació amb la Policia Local, que es va encarregar d'assegurar el perímetre. En la darrera, es van abatre un total de vuit animals.

Segons va explicar ahir l'alcalde, Maurici Jiménez, qui s'encarrega de l'àrea de seguretat ciutadana, la presència de senglars en zones habitades es va començar a notar a finals de l'estiu, però en l'últim mes s'ha «incrementat notablement». «Hem rebut avisos i queixes sobre senglars que entren en els jardins de les cases i en finques privades on graten la terra per trobar menjar», va relatar Jiménez, qui va destacar que també se n'han vist al centre de Castell-d'Aro i de Platja d'Aro, sobretot en les rotondes i en els espais verds. «Suposen un risc, ja que poden provocar accidents de trànsit i, a més, destrossen zones públiques i privades», va subratllar el batlle, amb relació a la decisió de fer aquestes batudes excepcionals.

De cara a les pròximes setmanes, des del consistori no descarten fer noves batudes si se segueixen produint queixes i avisos relacionats amb la presència de senglars. «A la Gramoia teníem identificat un grup molt nombrós de senglars, dels quals dimecres se'n van abatre vuit. Hem de veure si aquest grup era el que causava danys o si n'hi ha d'altres», va especificar l'alcalde.

Jiménez també va afegir que, de moment, no tenen constància que hagin produït cap accident, però sí que se n'han vist creuant la C-31.

Actuació a Palafrugell

Aquesta no és l'única localitat baix-empordanesa on els senglars estan provocant danys aquestes darreres setmanes. A Palafrugell, el 10 d'octubre passat, diversos membres de la Societat de Caçadors van fer una batuda a les zones de La Punxa i La Fanga, arran de la petició feta per l'Ajuntament per intentar solucionar els problemes i ensurts que aquests animals estaven ocasionant en aquells sectors.

L'actuació es va fer en coordinació amb la Policia Local, es van abatre dos animals i la resta va fugir cap a la muntanya. Sobre la mesura, el regidor de Serveis municipals i Mobilitat, Pau Lladó, va explicar que la «voluntat» de l'Ajuntament no és «en cap cas, matar els senglars, sinó foragitar-los perquè tornin a la muntanya, que és el seu hàbitat natural».

En aquest municipi, l'anunci de la batuda fet per l'Ajuntament a les xarxes socials va generar una intensa discussió entre més d'una setantena d'usuaris a favor i en contra de la mesura escollida per evitar la presència dels senglars.