L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni rebaixarà els principals impostos per al 2021 per fer front a la crisi de la covid-19 L'equip de govern presentarà unes ordenances que inclouen una reducció de l'impost sobre béns immobles (IBI), de l'impost de vehicles i de la taxa d'ocupació de via pública de les terrasses. També inclouran bonificacions per a les persones vulnerables i l'eliminació de la taxa pel servei de control i tinença d'animals.

L'objectiu és, segons el govern municipal, reduir la «pressió fiscal» amb «la mirada posada a mantenir la reducció impositiva l'any 2022». Amb les noves ordenances, l'Ajuntament preveu una reducció d'ingressos per l'IBI del 3%. La rebaixa d'aquest impost s'estructurarà en dos eixos. D'una banda, la reducció de l'1% de la quota i, de l'altra, les bonificacions de fins al 80% per a famílies nombroses, monoparentals, vidus i persones amb discapacitat.

Les bonificacions s'aplicaran a les persones en situació de vulnerabilitat en funció dels ingressos de la unitat familiar. També s'incorporaran bonificacions per aprofitament tèrmic, s'incrementaran els anys de bonificació d'habitatges de protecció social i es bonificarà els propietaris que posin a lloguer habitatges a un preu assequible per als joves.

En relació amb l'impost sobre vehicles de tracció mecànica, hi haurà una rebaixa del 30% i la taxa d'ocupació de la via pública de bars i terrasses baixarà un 95%.