Els Mossos d'Esquadra han detingut a Palafrugell un home per enaltir les accions terroristes dels autors dels atemptats de Barcelona i Cambrils poques hores després que cometessin els atacs.

L'arrestat va difondre missatges a internet en què definia com a màrtirs les persones que acabaven de cometre els atemptats del 17 d'agost,

La investigació policial constata que de manera reiterada i perllongada en el temps també ha difós missatges per promocionar el gihadismeenaltir i defensar atacs terroristes i justificar la violència com a forma d'alliberament.

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra de l'Àrea Central d'Informació Exterior de la Comissaria General d'Informació van arrestar aquest divendres a Palafrugell un home de 34 anys i de nacionalitat marroquina com a presumpte autor d'un delicte d'enaltiment del terrorisme.

La detenció va tenir lloc el passat divendres i després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar la seva llibertat amb mesures cautelars de retirada del passaport i obligació de presentar-se cada mes al jutjat.

Enxampat el dia de renovar un permís

L'investigat feia uns mesos que vivia a França. El passat dimecres es va desplaçar a Catalunya per renovar el permís de residència i retornar immediatament al país veí. Divendres a la tarda, poc abans de marxar, va ser interceptat i detingut pels mossos a Palafrugell després de cinc mesos d'investigació.

Aquesta investigació s'emmarca en l'activitat d'observació i monitoratge de les xarxes socials, plataformes i fòrums islamistes radicals que duen a terme els especialistes en aquest àmbit.

Suport i difusió del gihadisme

El detingut va difondre públicament a les xarxes socials, de manera reiterada i perllongada en el temps, continguts que tenien per objectiu promocionar el gihadisme, enaltir i defensar les activitats del grup terrorista DAESH i justificar la violència com a forma d'alliberament.

Un exemple d'aquest ideari es constata en els continguts que el detingut va publicar poques hores després dels atemptats del 17 d'agost de Barcelona i Cambrils en què enaltia els autors dels atacs perpetrats atribuint-los la categoria de màrtirs i lloant les accions terroristes que feia poc temps acabaven de cometre.

La investigació, que continua sota secret d'actuacions, ha estat dirigida pel Jutjat Central d'Instrucció número 6 i coordinada per la Fiscalia de l'Audiència Nacional.