Palamós començarà a aplicar el pròxim dilluns l'ordenança municipal reguladora de les zones d'estacionament d'horari limitat que l'Ajuntament va aprovar a finals de 2017. Segons va informar ahir el consistori, aquesta normativa entra en vigor ara coincidint amb l'inici del nou contracte del servei de control d'aquestes zones d'estacionament que ha estat adjudicat a l'empresa Giropark.

Es tracta d'un total de 1.227 places d'aparcament repartides al municipi en zones verda, blava i, també i com a novetat, la zona vermella. La zona verda es troba ubicada als sectors de Cases Noves i Mas Guàrdies (al voltant de l'hospital), amb 422 places; al barri de la Platja, amb 160 places; i a l'aparcament de l'Arbreda (Cervantes), amb 149 més. La zona blava es pot localitzar a l'àmbit de la platja (passeig del Mar, c/ de López Puigcerver i a l'av. del President Macià), amb 288 places. Per últim la zona vermella, que s'incorpora per primera vegada, es trobarà situada exclusivament a l'aparcament de l'Arbreda, amb un total de 208 places.

La zona verda seguirà sent gratuïta per a tots els residents al municipi, que també tindran els primers 30 minuts d'estacionament a la zona blava sense pagar.

La zona vermella serà de pagament durant tot l'any, a excepció dels usuaris residents, que tindran mitja hora gratuïta entre les nou del matí i les dues del migdia i de dues a vuit del vespre de dilluns a dissabte no festius. La resta del temps hauran d'abonar la tarifa de residents (1 euro a la setmana o 20 cèntims al dia).

L'horari de pagament a la zona blava serà de nou del matí a vuit del vespre, durant tota la setmana, en el període del 16 de juny al 15 de setembre. De l'1 d'abril al 15 de juny i del 16 al 30 de setembre, els períodes de pagament es limitaran als dissabtes, diumenges i dies festius. El mateix horari s'aplicarà a les zones verdes i vermella, que en aquest cas funcionaran tot l'any, de dilluns a dissabte no festius, amb algunes excepcions com el passeig de Mar.