El Departament de Territori i Sostenibilitat ha instal·lat una boia intel·ligent a les illes Medes. Aquesta compta amb sensors que permeten saber la intensitat i la direcció dels corrents, la salinitat i la temperatura superficial de l'aigua. A més, també s'ha instal·lat una estació meteorològica compacta que també enviarà dades de la direcció i la intensitat del vent, la temperatura, la humitat relativa i la pluviometria. Aquesta boia intel·ligent és una de les quatre que Territori ha col·locat per delimitar la zona marina del Parc Natural del Montgrí, les illes medes i el Baix Ter.

Amb aquesta senyalització es vol facilitar la navegació de les embarcacions i evitar que es malmeti el fons amb la limitació del soroll o l'alimentació de la fauna, entre d'altres.

Els sensors de la boia intel·ligent serviran per donar suport a les investigacions de l'Institut de Ciències del Mar - CSIC i complementaran les dades que cada dia recull el científic Josep Pascual des del 1973. Aquest registre històric és el més antic de la Mediterrània pel que fa a dades oceanogràfiques.