La Generalitat ha instal·lat una boia intel·ligent a l'espai marí del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, amb l'objectiu de mesurar les condicions oceanogràfiques i meteorològiques de la zona. Segons va informar ahir Territori, aquest aparell disposa de sensors que mesuren la intensitat i la direcció dels corrent, la salinitat i la temperatura superficials de l'aigua. També s'ha instal·lat una estació meteorològica compacta que mesura la direcció i intensitat del vent, la temperatura, la humitat relativa i la pluviometria.

Aquest sensors també serviran per complementar i enriquir les dades que recull el científic Josep Pascual des del 1973.

Aquesta és una de les quatre boies que el departament ha instal·lat en aquesta zona per tal de delimitar la zona marina del parc i facilitar la navegació a les embarcacions.

Amb una altura vista de de 2,58 metres, compten amb un sistema d'il·luminació coordinat per GPS, un sensor de geolocalització, i reflectors de radar, per tal de millorar la seguretat en la navegació. Els nous senyals se sumaran a les nou boies que ja delimiten la reserva natural parcial de les Medes i la zona perifèrica.