L'oposició de l'Ajuntament de la Bisbal en bloc va presentar ahir al matí una esmena conjunta a la pujada d'impostos i taxes que proposen les ordenances fiscals aprovades inicialment per l'equip de govern (ERC, Cup i En Comú Podem) en el darrer ple municipal.

Segons van informar ahir JxCat, TxB i PSC-Independents, les al·legacions presentades pretenen «revertir» l'increment del 5,5% en el rebut de les escombraries, l'augment de la zona blava i el nou preu proposat per a la zona verda, així com reduir un 10% el rebut de l'IBI per situar-lo als nivells en què estava abans de la puja obligada el 2014 pel govern del PP.

D'altra banda, les tres formacions també proposen «incentivar la construcció amb una rebaixa del 33% en l'impost de construccions i incorporar una «clàusula Covid» amb l'objectiu de bonificar ocupacions de via pública -bàsicament terrasses d'establiments d'hostaleria- i de la taxa d'escombraries de forma automàtica, en cas que les restriccions per la pandèmia s'allarguin en el temps.

Finalment, els tres portaveus dels grups, Xavier Font (JxCat), Òscar Aparicio (PSC) i Xavier Dilmé (TxB), van criticar l'equip de govern assegurant que «no és conscient de la gravetat de la situació que s'està vivint», mentre la majoria dels ajuntaments de l'entorn plantegen ordenances «congelades» o a la baixa.

«Aquí continuem castigant els contribuents com si la situació econòmica dels ciutadans fos igual que fa dos o tres anys», van remarcar ahir en el comunicat conjunt.

Per tot plegat, van fer una crida a l'equip de govern perquè «repensi» la proposta aprovada inicialment.