Els Mossos d'Esquadra van detenir, el 3 de novembre passat a Jafre, el conductor d'una furgoneta que transportava un sac ple de cabdells de marihuana. L'home, de 57 anys, nacionalitat marroquina i veí de la Bisbal d'Empordà, està acusat d'un presumpte delicte contra la salut pública.

Segons els Mossos, els fets es van produir quan una patrulla, que estava fent tasques preventives a la carretera GI-643 dins el terme municipal de Jafre, va detectar una furgoneta que no respectava les distàncies de seguretat amb el vehicle del davant.

Per aquest motiu, els agents van aturar el vehicle per identificar-ne el conductor i van comprovar que la furgoneta no disposava de la safata superior que cobreix el maleter i que en el seu lloc hi havia una catifa de grans dimensions, que ocultava completament la zona de càrrega. Quan els agents van obrir el maleter per fer l'escorcoll, van notar una forta olor de marihuana. En retirar la catifa, a sota hi van trobar una saca amb 5,4 quilos de cabdells d'aquesta droga.

El detingut, a qui no li consten antecedents, va passar el dia 4 de novembre a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, qui en va decretar la llibertat amb càrrecs.