El ple de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà va aprovar ahir, inicialment, un pressupost de 16.649.700 euros per al 2021. Això suposa un increment 3,5 milions d'euros respecte al pressupost d'enguany que és de més de 13 milions d'euros.

Segons va informar ahir el consistori, en una presentació prèvia del pressupost proposat per l'equip de govern (ERC, CUP i En Comú Podem) es preveu dedicar la major part del capítol de despeses a l'àmbit social: ensenyament, cultura i serveis socials. «Hem augmentat el pressupost en base a les línies que vam engegar el març passat per atendre els sectors més vulnerables, alhora que també seguirem apostant per la promoció i el desenvolupament econòmic», va dir l'alcalde, Enric Marquès.

Respecte a les inversions, des de l'Ajuntament van explicar que s'ha de demanar un préstec de 1.263.126,85 euros en base a una despesa de 1.862.488,44 euros (la diferència es dotarà, bàsicament, per subvencions, alineació de patrimoni i fons propis). Això seria per a la construcció del nou dipòsit d'aigua potable de Puig Negre, pel qual el consistori ja disposa de dues subvencions.

Segons va explicar Marquès, les obres s'iniciaran a principis del 2022, i també incorporarien adequacions a la xarxa de distribució d'aigua potable municipal. «És un projecte de futur que urgeix: necessitem una ciutat amb una xarxa de serveis sòlida», va afegir el batlle. També s'inclou una partida per a expropiacions que ha de permetre a l'Ajuntament dur a terme l'adquisició de solars o finques que «es considerin necessaris per al desenvolupament de projectes de futur municipals». I, a més, també hi ha una partida per a l'adquisició de maquinària per a la neteja i manteniment de vies públiques.

Amb el préstec, l'endeutament ascendirà del 52% a prop d'un 59%, un percentatge encara lluny del 110 % permès. El capítol d'inversions també inclou la construcció d'un forn als exteriors del Terracotta Museu, un increment de la partida d'honoraris d'encàrrec de projectes, o una partida d'inversió al parc d'habitatges socials.