Relleu al capdavant de la junta rectora del Parc Natural del Montgrí les Illes Medes i el Baix Ter. L'organisme gestor ha acordat que, a partir d'ara, el nou president sigui l'enginyer industrial i empresari turístic Marc Casadellà.

Vinculat a iniciatives com la Burricleta o el Pitch & Putt de Gualta, Casadellà també és un dels fundadors de la Taula Gironina de Turisme, que ha organitzat diversos webinars sobre el sector durant la pandèmia. Substitueix en el càrrec el primer president de la junta, Narcís Coll, que l'ocupava des del 201 .Durant el seu mandat el parc natural ha aconseguit fites com l'execució del projecte Life Pletera, la regulació de les immersions a l'arxipèlag o l'impuls del centre expositiu 'Espai Medes'.

La Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha aprovat el relleu del seu president. Així, Marc Casadellà ocuparà ara aquest càrrec, després de l'acord consensuat de la Junta.

Enginyer industrial i vinculat al turisme d'activitats al parc amb iniciatives com la Burricleta o el Pitch & Putt de Gualta, Casadellà és un dels fundadors de la Taula Gironina de Turisme. Pren així el relleu a Narcís Coll, que ha estat el primer president de la Junta, càrrec que ha ocupat des del 16 d'abril de 2014.

La seva decisió de deixar la presidència respon a la idea que no cal perpetuar-s'hi i que una nova visió sempre serà positiva per al parc. Durant el seu mandat, Coll ha vist aconseguides algunes fites al parc natural. Entre aquestes, la Carta Europea de Turisme Sostenible, actualment en renovació i amb 38 empreses adherides o iniciatives d'educació ambiental (com el parc a l'escola, on hi participen les escoles dels vuit municipis del parc).

A més, al llarg d'aquests anys també s'ha implantat un sistema de gestió adaptativa de les immersions a la Reserva Natural Parcial Marina de les Medes i s'ha executat el projecte del Life Pletera, que ha rebut reconeixement internacional i ha permès eliminar les restes de l'antiga urbanització que hi havia al paratge. Per últim, també s'ha impulsat el centre expositiu 'Espai Medes', que ha de ser la porta d'entrada des del mar al parc i que actualment ja està en construcció. Recentment també s'ha signat un conveni per a la promoció i el desenvolupament local conjunt dels vuit municipis i del mateix parc.