El conseller de Territori, Damià Calvet, va afirmar ahir que està disposat a aturar el projecte de la variant de Torroella de Montgrí si hi ha un rebuig majoritari del territori. Durant la inauguració de l'ampliació del Centre de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà, Calvet va respondre a preguntes dels periodistes, que estudiaran les al·legacions i que faran adaptacions, «si convé».

El conseller també va afegir que «si veiem que majoritàriament s'hi està en contra i des del territori es valora que no afegeix mobilitat, doncs no ho tiraríem endavant». L'anunci va arribar després que les entitats ecologistes i els pagesos s'hagin oposat al projecte, que veuen com «el primer pas d'una autopista a la Costa Brava». Consideren que la nova carretera trinxarà la plana agrícola, que «atempta» contra la defensa del paisatge i que el projecte és del tot «inadequat», perquè només traurà un 10% del trànsit que es dirigeix cap a Torroella i, des d'aquí, a l'Estartit.

Aquest estiu, el Departament de Territori va treure a exposició pública els estudis informatiu i d'impacte ambiental de la nova variant de Torroella de Montgrí. De les dues alternatives proposades, l'escollida és fer un nou vial que connecti la GI-643 abans del seu creuament del Rec del Molí amb la C-31 en l'encreuament amb la GI-632. Segons l'estudi, la nova connexió tindria dos quilòmetres de longitud i inclou un pont sobre el Ter de 985 metres.