L'exalcalde de Jafre, Josep Grau i Font, va morir dimecres passat, als 86 anys. Grau va governar aquesta localitat baix-empordanesa durant 47 anys i va deixar la política l'any 2007, després de perdre les eleccions municipals per primera vegada.

Casat amb Concepció Marull Ros i pare de cinc fills, Josep Grau es va convertir en alcalde de Jafre l'any 1960 quan va ser escollit de manera automàtica per ocupar el càrrec, perquè no existia cap altre candidat. Nou anys després es va presentar a les primeres eleccions municipals democràtiques amb el partit Unión de Centro Democratico (UCD) i les va guanyar el 19 d'abril sense cap rival.

En les següents municipals del 1983 ja es va presentar -i guanyar- amb Convergència i Unió, partit amb el qual governaria fins que va abandonar la política l'any 2007, després de perdre les eleccions contra Futur per Jafre. En aquell Moment, Grau va explicar en una entrevista a Diari de Girona que estava «tranquil» deixant la política perquè no tenia «més expectatives».

Del seu llarg mandat va destacar la feina feta per «ordenar» el poble i actualitzar-lo urbanísticament «amb subvencions». Sota la seva direcció, es van asfaltar els carrers i es va instal·lar la xarxa de clavegueram i d'enllumenat públic.

D'altra banda, el govern de Grau va donar llum verda al que avui en dia es coneix com el Prestige de Jafre, un complex hoteler i termal de luxe que va impulsar a principis del 2000, l'empresari Josep Moyano, propietari de Prestige Hotels, i que tretze anys després es troba a mig construir.

L'exalcalde, que també va ser president de la Caixa Rural provincial de Girona, va ser investigat per presumptes irregularitats financeres per les quals un jutge en va decretar presó provisional l'any 1985 i se li van embargar bens immobles.