L'Ajuntament de Blanes ha identificat un total de 210 animals de companyia durant la campanya de xipatge i cens que es va fer, gratuïtament, l'octubre passat. D'aquesta quantitat, la major part són gossos, amb un total de 115, mentre que la resta, 95, són gats. Un balanç que, segons la regidora de protecció i benestar dels animals, Marina Vall-llosada, ha estat «molt positiu» perquè creien que seria més baix. «Havíem previst que aquesta segona tanda consecutiva serviria per acabar de xipar tots aquells gats i gossos que encara no s'havien identificat, una xifra que consideràvem que podria ser baixa», va dir Vall-llosada.

La regidora també va remarcar que l'objectiu d'identificar els animals de companyia és saber a qui cal d'adreçar-se «tant per combatre el seu abandonament com en casos de pèrdues fortuïtes».

En aquest sentit, el consistori va recordar que els propietaris d'animals de companyia estan obligats a censar-los i a identificar-los electrònicament mitjançant la implantació d'un xip, un deure recollit a l'Ordenança Municipal de Protecció, Control i Tinença d'Animals.

Organitzada pel Departament de Protecció i Benestar dels Animals de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament, la campanya de xipatge i cens d'enguany va comptar amb el suport del Consell Comarcal de la Selva (CCS) i amb la col·laboració dels cinc centres veterinaris de Blanes: Mireia Balliu Centre Veterinari, Clínica Veterinària Rodamon, Clínica Veterinària 4 Vents, Hospital Veterinari Cinos i Centre Veterinari Canvet Blanes.

El consistori també va recordar que en els darrers tres anys el servei comarcal de recollida de gossos perduts i/o abandonats pels seus amos, el Centre d'Acollida d'Animals de la Selva (CAAS), ha hagut d'actuar en 463 casos a Blanes.

D'aquest total, només el 50% estaven identificats i registrats al cens i es van poder retornar als seus propietaris.

En general, cada any s'han registrat dades prou anàlogues, tant pel que fa a animals de recollida com els que finalment acaben recuperant els i les propietàries dels animals de companyia. La relació entre totes dues dades indica que, a grans trets, només un 50% dels animals recollits pel CAAS poden retornar-se als propietaris, majoritàriament per no estar adequadament identificats.