Malgrat una primera onada de la pandèmia de la covid-19 que va ser tràgica en tots els sentits i malgrat una segona onada que, en alguns moments, ha fet recordar el pitjor de la primera, encara hi ha ciutadans que estan disposats a saltar-se les mesures decretades pel Govern de la Generalitat.

I, malgrat que els cossos policials no es cansen de multar i obrir expedients, cada setmana es coneixen els casos en els quals policies locals de les comarques de Girona i Mossos d'Esquadra es veuen obligats a intervenir en accions de ciutadans que no compleixen el toc de queda o els confinaments municipals de cap de setmana.

Les darreres dades que s'han conegut fan referència als expedients oberts a Palafrugell. La Policia Local del muncipi baixempordanès ha denunciat 20 persones per saltar-se el toc de queda nocturn des de l'entrada en vigor de la mesura el passat 25 d'octubre.

Fumar sense distància

El mateix cos policial també ha denunciat 46 persones per superar el nombre permès de grups de sis, ha sancionat 38 ciutadans més per no dur mascareta, cinc més per fumar a la via pública sense respectar les distàncies de seguretat, i ha interposat cinc sancions per altres incompliments de les restriccions per frenar la pandèmia.