Els Serveis de Salut Integrats Baix Empodà han inciat aquesta tardor la substitució de bosses de plàstic i gots d'un sol ús per d'altres de més sostenibles, fabricats amb material compostable o biodegradable. Aquesta iniciativa se suma a la que ja van tirar endavant durant el mes de juny, quan es van eliminar les carmanyoles de plàstic a la cafeteria.

El mes d'octubre es va portar a terme una primera fase al servei d'urgències per canviar les bosses de plàstic per bosses compostables. Després d'un mes, han pogut comprovar que les noves bosses són resistents i útils per al servei, i que per tant aquesta substitució es pot estendre a altres serveis i centres.

La substitució d'aquest tipus de bossa suposarà la reducció de més de 150.000 bosses o 500 quilos de residus de plàstics anuals i la millora en l'impacte ambiental en la fabricació, mitjançant materials vegetals. A més, aquestes bosses no fan necessari un procés de reciclatge, ja que són compostables.

Pel que fa als gots, a les diferents plantes d'hospitalització s'han substituït els gots d'un sol ús per gots de policarbonat reutilitzables.