02 de desembre de 2020
02.12.2020
Diari de Girona

El brot de coronavirus al Centre Palamós Gent Gran afecta 53 persones, 20 dels quals treballadors

El centre va detectar-lo la setmana passada en el marc dels cribratges periòdics

02.12.2020 | 17:58
El brot de coronavirus al Centre Palamós Gent Gran afecta 53 persones, 20 dels quals treballadors

El brot de coronavirus al Centre Palamós Gent Gran afecta un total de 53 persones, 33 pacients (un més que aquest dimarts) i 20 professionals del centre, cinc més. En total, sumant els casos del brot i els que s'havien detectat prèviament, el centre té 63 positius, dels quals 43 són residents i són 20 treballadors. Els casos de covid-19 es van detectar durant els cribratges periòdics que es fan al centre, gestionat pels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE).

Sumant els casos que hi havia previs al brot, però, el centre suma un total de 63 persones infectades, dels quals 43 són pacients i 20 són professionals.

Des del SSIBE asseguren que la majoria dels afectats són asimptomàtics o tenen simptomatologia lleu, i que els casos més greus ho són per patologies prèvies.

Per fer front a la situació, el centre ha adoptat diverses mesures. Entre elles el cribratge a tots els pacients ingressats en el qual es va detectar els 32 casos nous. Es van traslladar els pacients positius a la tercera planta i també s'han traslladat quatre pacients fràgils sense coronavirus a l'hospital de Palamós. A més, s'han suspès les consultes externes, s'ha tancat temporalment el centre de dia i s'han anul·lat les visites als residents.

La setmana passada quinze professionals van donar positiu per covid-19. Arran d'això, es van fer proves a tots els residents i usuaris, i es van detectar 32 positius més (que estan inclosos a la nova actualització de dades). D'aquests, 17 són pacients de llarga estada, i els altres es reparteixen entre residents (6) i pacients de mitja estada polivalent (9).

Des del SSIBE asseguren que la majoria dels afectats són asimptomàtics o tenen simptomatologia lleu, i que els casos més greus ho són per patologies prèvies.

Per fer front a la situació, el centre va adoptar diverses mesures. Entre elles el cribratge a tots els pacients ingressats en el qual es va detectar els 32 casos nous. Es van traslladar els pacients positius a la tercera planta i el de quatre pacients fràgils sense coronavirus a l'hospital de Palamós. A més, s'han suspès les consultes externes, s'ha tancat temporalment el centre de dia i s'han anul—lat les visites als residents. També es repetirà el cribratge als pacients al cap d'una setmana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook