02 de desembre de 2020
02.12.2020
Diari de Girona

Ciutadans vol que Torroella respecti «la pluralitat ideològica»

El seu grup municipal presentarà una declaració institucional en en el proper ple del dia 17 de desembre

02.12.2020 | 00:36
Ciutadans vol que Torroella respecti «la pluralitat ideològica»

El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí va anunciar ahir la presentació d'una declaració institucional per al proper ple del 17 desembre en la qual sol·licitarà que tots els membres de la corporació es comprometin a respectar i garantir la llibertat ideològica al municipi. La iniciativa es produeix després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acredités que el 26 de gener de 2019 l'Ajuntament de Torroella va vulnerar la llibertat ideològica del partit taronja en negar-li la instal·lació d'una carpa informativa en una plaça del poble.

portaveu municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, Pere Cuadros, va manifestar ahir en un roda de premsa que la declaració institucional proposada pretén que tot el plenari «es posicioni a favor del respecte a la llibertat ideològica per tal que no tornin a succeir uns fets com els que ens van passar a 2019».

Per la seva banda, el portaveu provincial de la formació a Girona, Jean Castel, va manifestar que «esperem que en el proper ple l'actual alcalde demani disculpes en nom de l'Ajuntament després que el TSJC reconegués que se'ns van vulnerar els drets». Castel va recordar com en aquella jornada també diversos membres de la comitiva del partit van patir agressions físiques greus i «l'alcalde va treure pit d'aquests fets i de com s'havien comportat els que estaven allà». A més, el portaveu provincial va afegir que la negativa a permetre la instal·lació de la carpa informativa «va tenir un clar acte de caràcter discriminatori, excloent i antidemocràtic i ara seran tots els ciutadans els que hauran de pagar els 2.000 euros de multa».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook