Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc persones, dos homes i tres dones, d'entre 18 i 21 anys per pertànyer a un suposat clan familiar que es dedicava a robar joies i rellotges a gent gran. El clan va perpetrar almenys deu robatoris a diversos municipis de la costa catalana, d'entre els quals hi ha Calonge.

El valor dels objectes robats arriba a gairebé 87.000 euros. Segons el cos, actuaven sempre amb un mateix patró, ja que es tractava de robatoris violents a persones d'entre 65 i 90 anys a la via pública, concretament de rellotges d'alta gamma i joies d'or. Els Mossos els van detenir el 25 de novembre a Barcelona després d'un intent de robatori frustrat a Castelldefels i la jutgessa del jutjat de Primera Instància i Instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú en va decretar l'ingrés a presó.

Segons els Mossos, el grup va operar en dos períodes, el primer dels quals va tenir lloc entre juny i agost, on es van perpetrar set dels robatoris. En aquest cas es van sostreure, seguint patrons idèntics, rellotges d'alta gamma i joies d'or a Calonge, Sant Andreu de Llavaneres, Malgrat de Mar i Sitges.

Després d'una aturada d'uns mesos, el novembre es va reprendre l'activitat delictiva del grup, amb més robatoris a Calonge, Castelldefels i Sant Quirze del Vallès. Els detinguts van passar a disposició judicial el 27 de novembre, i la magistrada va decretar l'ingrés a presó de tots cinc.