Els Mossos d´Esquadra han desarticulat un grup criminal que estava especialitzat en el cultiu interior de marihuana i que venia la droga a través d´una associació cannàbica de Barcelona. Agents del Vendrell van detenir el dijous vuit homes i una dona, a qui s´acusa de delictes de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric. Un dels 23 registres realitzats es va fer a Palamós, i la resta van tenir lloc a Barcelona, Badalona, Polinyà, la Roca del Vallès, el Masnou, Arenys de Mar i Olèrdola. Algunes d´aquestes persones feien la funció de jardiners de les plantacions mentre que altres s´encarregaven de la logística, el tràfic de drogues i la venda a l´associació cannàbica de Barcelona. Segons la policia, es tracta d´un grup «ben organitzat i professionalitzat» en el cultiu intensiu de marihuana, que té per líder un home que és propietari d´una associació cannàbica de Barcelona.

La investigació policial va començar al febrer arran d´unes informacions sobre una plantació de marihuana interior a una casa a quatre vents a Cunit. Després de diverses investigacions es va comprovar que al darrere hi havia «un grup ben organitzat i professionalitzat» en el cultiu intensiu. A banda d´aquesta primera plantació se´n va trobar una altra de les mateixes característiques a Vacarisses, i totes dues estaven dirigides pel grup criminal.

La Unitat d´Investigació del Vendrell va fer cinc entrades a quatre cases, entre les quals la del cap de l´organització, i a l´associació cannàbica. En aquestes entrades es va intervenir 2.300 plantes de marihuana en dues plantacions interiors en ple funcionament a Cunit i Vacarisses, 10 kg de marihuana i 2,5 kg d´haixix a l´associació cannàbica i un kg més de marihuana a la casa del líder. També s´hi va intervenir 5.000 euros en efectiu, rellotges de luxe valorats en 72.000 euros i moltes joies d´alt valor. Durant la investigació s´han intervingut 156 kg per valor de 990.000 euros.