El Seprona i la Policia Local de Santa Cristina d'Aro Els agents han denunciat els propietaris d'un espai d'esbarjo i d'una botiga que les tenia emmagatzemades sense cap mena de permís. El comís s'ha realitzat en el marc del control d'activitats d'aprofitament forestal que realitza la Guàrdia Civil a la província de Girona. El valor total de les pinyes confiscades supera els 54.000 euros.

El comís de les més de 36 tones de pinyes es va fer el dia 9 de desembre en dues actuacions realitzades per components del Seprona de la Guàrdia Civil de Girona, amb la col·laboració de la Policia Local de Santa Cristina, així com la brigada del consistori.

En el primer servei, els agents van anar a una zona que funciona com a àrea d'esbarjo a l'aire lliure situat en el paratge de La Barraca de Santa Cristina. Van identificar-ne el propietari i van localitzar un dipòsit de pinyes pinyoneres. En total hi havia 8.540 quilos, valorats en uns 12.000 euros.

La segona actuació va tenir com a objectiu un establiment en el mateix terme municipal i que està dedicat a la compra i venda de llenya i carbó. Els agents després d'identificar el propietari van observar un dipòsit de pinyes, que tampoc disposava de la llicència i documentació necessàries de l'aprofitament forestal.

Quan els guàrdies civils van sol·licitar poder pesar-les però el propietari s'hi va negar i a més, no va facilitar-los la tasca d'inspecció, segons la Guàrdia Civil. Per aquest motiu el van denunciar. El propietari va manifestar que hi havia 28.000 quilos de pinyes, valorades en uns 42.000 euros.

Arran de les dues inspeccions, els guàrdies civils van denunciar als propietaris per suposada Infracció a la Llei 6/1988, pel qual s'ordena el sector de la recollida i comercialització de pinya pinyonera així com per no comptar amb el corresponent llibre de registre.

Les denúncies les van remetre al Departament de Ramaderia, Pesca i Acció Rural de la Generalitat a Girona i les pinyes han quedat a la seva disposició.