05 de gener de 2021
05.01.2021
Diari de Girona

Una dona de 90 anys primera vacunada al Baix Empordà

Conxita Romaguera, usuària de la residència Santa Caterina de Torroella i la directora del geriàtric, Olga Garcia, han estat les primeres a rebre-les

05.01.2021 | 12:04
Una dona de 90 anys primera vacunada al Baix Empordà
Una dona de 90 anys primera vacunada al Baix Empordà

La campanya de vacunació contra la covid-19 a la Regió Sanitària de Girona ha arribat aquest dimarts a la comarca del Baix Empordà amb les primeres injeccions a la residència Santa Caterina de Torroella de Montgrí. Les dosis han arribat a les nou del matí amb l'equip de vacunació i en total se n'han administrat 30, repartides entre 21 dels 22 residents i en 9 dels 16 treballadors. Tots ells, un cop passin 21 dies rebran la segona injecció.

La primera dosi ha estat per a la usuària Conxita Romaguera, de 90 anys, que s'ha mostrat conscienciada sobre la importància de la vacunació i ha demanat a la població que sigui "responsable". Minuts després, ha estat el torn de la directora del geriàtric, Olga Garcia, que ho ha fet per "donar exemple"

Un equip integrat per tres infermeres ha sigut l'encarregat d'administrar les primeres dosis en aquesta residència del Baix Empordà. Per a la priorització de les residències on s'ha començat a vacunar se segueix un criteri principal: són centres verds, és a dir, no tenen cap cas actiu de coronavirus. En el cas de la residència Santa Caterina, a més, es tracta d'un centre blanc, i que, per tant, no ha registrat cap contagi durant tota la pandèmia.

La campanya de vacunació es va estendre la setmana passada en la majoria de comarques que integren la Regió Sanitària de Girona i va arribar al Gironès, Ripollès, Garrotxa, Alt Maresme, Selva i Pla de l'Estany. Es van administrar totes les vacunes de què es disposava, 512 en total, i per aquesta setmana la regió en tindrà 3.325 de disponibles per seguir amb la campanya en residències de gent gran i en personal sanitari.

També a l'Alt Empordà

Aquest dimarts els equips de vacunació s'han desplaçat a l'Alt i el Baix Empordà, les dues comarques que estaven pendents de rebre les primeres dosis. A l'Alt Empordà, el primer centre a rebre les vacunes ha estat la residència Els Arcs, on s'han administrat 110 dosis: 65 a residents i 45 a treballadors. Els primers vacunats han estat el resident Santiago Castelló, de 79 anys, i Emeri March, un treballador del centre.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook