El projecte d'investigació «La fauna de la Vall del Ridaura», del Grup Natura Sterna, ha estat guardonat pel premi de recerca local 2020 de l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i s'Agaró amb una dotació de 4.500 euros i la publicació de l'estudi en format de llibre un cop desenvolupat completament.

L'estudi guardonat es proposa elaborar el catàleg dels animals de la Vall del Ridaura, estudiant animals vertebrats i invertebrats i altres. El biòleg Carlos Álvarez-Cros serà el coordinador dels grups de treball del Grup Natura Sterna.

El Premi de Recerca Local està impulsat per l'Ajuntament, de la mà de la biblioteca Mercè Rodoreda i amb la col·laboració de la Fundació Jordi Comas i Matamala; i guardona cada any projectes inèdits d'investigació que puguin esdevenir, un cop desenvolupats, en un treball de recerca més extens sobre el municipi en qualsevol àmbit.

«El patrimoni subaquàtic del litoral local», de María José Lloveras Chavero, va ser finalista també d'aquesta edició, mentre que el projecte guardonat l'any anterior va ser «Entitats i clubs esportius, i esportistes destacats de Castell-Platja d'Aro», d'Alfons Tauler.