Nova protesta dels comerciants de Platja d'Aro. Per segon dissabte consecutiu ahir van aixecar les persianes dels seus establiments de manera simbòlica. D'aquesta manera van voler fer palès el seu malestar amb les decisions del Govern que obliga a tancar comerços els caps de setmana i limita la mobilitat. «Nosaltres arribem fins a un punt. Si ens restringeixen i després no ens donen res per poder tirar endavant, acabarem a la misèria», assenyala Marc Ferrer, que té una perruqueria i que assegura que ha vist caure un 90% la seva facturació. Per tot plegat, tornen a reclamar al Govern que els deixi obrir, o que compensi les pèrdues que estan tenint amb ajudes directes.

L'acció de protesta va servir per posar en evidència els efectes del tancament perimetral. Tot i que no atenien a clients, la realitat és els carrers de Platja d'Aro estaven buits, malgrat que els caps de setmana sol tenir una afluència important. Amb tot, els comerciants recorden que són negocis segurs, que han invertit en mesures de seguretat i que «estan patint una doble crisi».

El president de l'Associació d'Empresaris de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, Manel Canadell, reclama ajudes directes en cas que hagin de «seguir tancats». «Nosaltres, des d'un punt de vista sanitari també som víctimes de la pandèmia, però és que a més, ho som des d'un punt de vista econòmic. Això és el que no entenem i per què aquí no es pot fer com d'altres països on es compensen les pèrdues», assenyala Canadell. El suport als comerciants és «molt important», si bé bona part dels que tenen botiga no van poder protestar perquè no són del poble i el confinament perimetrals els impedeix venir. A més, també compten amb el suport de l'Ajuntament i altres associacions de comerciants.