Des de l'agost passat, els conductors es troben que, puntualment, poden aparcar de franc a la zona blava d'alguns carrers de la Bisbal d'Empordà perquè els parquímetres han estat sabotejats. Una de les setmanes amb més insidències va ser la posterior a la Festa Major, que se celebra del 14 al 18 d'agost, quan totes les màquines del poble van quedar inutilitzables perquè algú les havia espatllat a consciència.

Quan se'n sabotegen algunes, l'Ajuntament es veu obligat a suspendre el servei en les vies afectades que no tenen una segona màquina operativa a menys de dos minuts. «L'objectiu de la zona blava és que hi hagi rotació de vehicles. Ara no sabem si algú hi deixa el cotxe tot el matí», assenyala l'alcalde de la Bisbal, Enric Marquès.

El procediment per destrossar les màquines és tirant productes -habitualment àcid- per la ranura on s'introdueix la moneda i així fer-les malbé. L'alcalde de la Bisbal, Enric Marquès, assenyala que han denunciat una vintena de casos i que els Mossos ja investiguen qui malmet els parquímetres de la ciutat de forma reiterada. Marquès també ha defensat la decisió de passar la gestió de la zona blava a una empresa privada, per tal de poder «millorar el servei».

L'Ajuntament de la Bisbal ja va denunciar davant de la Fiscalia de Girona un desfalc de 51.000 euros en la recaptació de la zona blava del municipi. El ministeri públic va obrir diligències i va trametre als jutjats de la Bisbal, que van citar a declarar un dels treballadors de l'aparcament regulat.

El cas és que des de l'àrea d'Hisenda van detectar a mitjans de l'any passat que els ingressos no s'ajustaven al que s'havia recaptat en venda de tiquets i van obrir una investigació interna. Paral·lelament, van establir un nou protocol que a la pràctica ha suposat que siguin altres treballadors municipals els qui s'encarreguin de recollir els diners acompanyats de la policia. A més, s'ha posat un precinte a les màquines.

Els sabotatges i el desfalc, però, no han estat les úniques polèmiques que ha aixecat la zona blava a la Bisbal els darrers mesos. I és que l'Ajuntament pretén que sigui una empresa qui a partir d'ara s'ocupi del servei.

En aquest sentit, Marquès assenyala que el que es vol és «millorar-ne la gestió». Destaca també, que la Bisbal és una de les localitats amb un servei de zona blava més econòmic de la comarca del Baix Empordà.

Marquès també ha explicat que volen ampliar la zona verda per tal que els veïns puguin aparcar a prop de casa i també potenciar l'àrea vermella -la que permet estacionar durant pocs minuts- per afavorir el comerç local.

En aquest sentit, Marquès espera que el carrer Ample -remodelat recentment- sigui un «dinamitzador econòmic» de la Bisbal.