La policia marítima dels Mossos d'Esquadra i Salvament Marítim van rescatar diumenge cinc tripulants d'una embarcació que havia bolcat a la zona de la «Banyera de la Russa», entre Calella de Palafrugell i Llafranc. Diumenge, els tres adults i dos menors d'edat rescatats van sortir amb una embarcació de quatre metres d'eslora i una onada els va fer bolcar. Una vegada a l'aigua, els tripulants van aconseguir nedar fins a unes roques, on una unitat marítima dels Mossos d'Esquadra en coordinació amb Salvament Marítim els van rescatar i tornar a terra ferma. Les dues menors d'edat patien una hipotèrmia lleu.

Els fets van succeir aquest diumenge 17 de gener a dos quarts d'una del migdia, quan els cinc ocupants d'una embarcació van bolcar a causa d'una onada. En aquell moment, l'embarcació estava entre Calella de Palafrugell i Llafranc, en el que es coneix com la «Banyera de la Russa».

Nedar per donar l'avís

Després de caure a l'aigua els tres adults i les dues nenes van nedar fins a les roques. Un dels adults va començar a enfilar-se fins arribar al camí de ronda que hi ha. Gràcies a això, va trobar-se amb una persona i van poder avisar els serveis d'emergència.

La policia marítima dels Mossos d'Esquadra estava fent un patrullatge pel litoral gironí i després d'avisar-los es van traslladar fins al punt de l'accident. Una vegada al lloc dels fets, van comprovar que l'embarcació estava mig enfonsada i els seus ocupants estaven refugiats en unes roques properes.

Dispositiu conjunt

En un dispositiu conjunt amb Salvament Marítim, van rescatar els tripulants i els van traslladar fins al port de Llafranc, on els esperava una unitat terrestre dels Mossos d'Esquadra i també una del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Les dues nenes patien una hipotèrmia de caràcter lleu, però cap dels tripulants va necessitar anar fins a un centre mèdic.