27 de gener de 2021
27.01.2021
Diari de Girona

Santa Cristina d'Aro bonificarà un 30% de l'IBI per instal·lar energies renovables

En el cas d'instal·lacions comunitàries es farà una rebaixa del 5% de l'impost a cada veí

26.01.2021 | 23:45
L'escola bressol municipal Guirigall.

L'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà) bonificarà un 30% de l'IBI durant cinc anys a tots aquells que decideixin instal·lar energies renovables a casa. El consistori recorda que poden ser captadors solars tèrmics, plaques fotovoltaiques o d'altres sistemes que no siguin obligatoris amb la normativa vigent i que compleixin amb les normes urbanístiques que fixa el POUM.

D'altra banda, en el cas que les actuacions abasteixin les parts comunes d'habitatges plurifamiliars o altres tipologies de comunitats energètiques, s'aplicarà una bonificació del 5% de la quota íntegra de l'impost de cada entitat que participi de la comunitat. La mesura es podrà aplicar per instal·lacions que ja s'hagin fet abans d'aquest 2020, tot i que la bonificació es farà fins que s'arribi als cinc anys de construcció.

Amb aquesta nova ordenança, l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro enceta un any en què preveu apostar de manera contundent per la sostenibilitat, incloent-hi entre els seus objectius principals l'obtenció d'energia de fonts renovables.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit