02 de febrer de 2021
02.02.2021
Diari de Girona

Llum verda al nou emplaçament de l'estació d'autobusos de Palamós

Urbanisme ha aprovat una modificació del POUM per ubicar la instal·lació al sector sud Pla de Sant Joan

02.02.2021 | 00:09
Mapa de la modificació del planejament municipal

La Comissió territorial d'urbanisme de Girona, presidida pel secretari de l'Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, va aprovar ahir una modificació del Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Palamós (Baix Empordà) amb l'objectiu d'ubicar la nova estació d'autobusos al sector sud Pla de Sant Joan.

Actualment, l'estació de Palamós estava situada en ple centre urbà del municipi. Aquesta ubicació obligava els autobusos a circular per una xarxa viària de carrers estrets i provocava un elevat trànsit de vehicles pesants per aquestes vies.

La modificació del POUM permetrà emplaçar la nova infraestructura en uns terrenys a la zona del Pla de Sant Joan que limiten al nord amb el nou carrer B (que ha de donar accés directe al nus de connexió amb la carretera C-31), a l'est amb un vial per a vianants i una zona verda que comunica amb el carrer Enric Vincke (eix nord-sud de comunicació), al sud amb el nou carrer A i a l'oest amb la prolongació del carrer Mallorca.

 

Execució anticipada

La necessitat urgent d'avançar en la construcció de la nova estació de Palamós, d'acord amb el projecte que està formulant la Direcció General d'infraestructures de Mobilitat, impulsa la modificació del POUM per obtenir els terrenys necessaris per implantar aquesta infraestructura en uns terrenys que resultin més vàlids que els anteriors.

D'aquesta manera, la modificació aprovada per la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona, concreta la instal·lació de la nova estació i el sistema viari necessari per al seu funcionament. Amb aquest procés també es possibilita la seva execució de forma anticipada, sense necessitat de desenvolupament urbanístic previ d'aquest sector.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook