El Consell Comarcal del Baix Empordà ha contractat aquest mes de gener un total de sis dones en situació de desocupació, gràcies al Programa Treball i Formació DONA 2020. Aquestes dones treballaran durant dotze mesos desenvolupant diverses tasques al mateix Consell Comarcal, al Centre Ocupacional Tramuntana i als municipis d'Ullà, Albons, Begur i Calonge. El programa també té associada la contractació d'una tècnica coordinadora. Les tasques portades a terme per les dones contractades estaran estretament relacionades amb els seus perfils professionals.

Aquestes contractacions formen part del Programa Treball i Formació DONA 2020, que té dues línies d'actuació, una destinada a dones majors de 52 anys que no estiguin cobrant cap prestació ni ajut i, l'altra, per a dones víctimes de violència de gènere, amb l'objectiu de lluitar contra la precarietat d'aquests col·lectius a l'hora d'accedir al mercat laboral.

Per una banda el programa suposa una experiència laboral per diferents perfils professionals, com són peons de manteniment, auxiliars administratives i educadores ambientals. Per l'altra, dues accions formatives transversals de 60 hores en Intel·ligència Emocional i Competències Digitals Bàsiques.

El conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Xavier Dilmé, considera que aquests tipus de convocatòries «són més necessàries que mai».