L'Audiència de Girona va jutjar ahir dos casos amb delictes relatius a la llibertat sexual. El primer judici va tenir lloc a la secció tercera, que va processar un acusat de violar una noia i d'agredir sexualment una menor a Palamós la matinada del 25 de juny a les barraques de la festa major l'any 2016.

Segons asseguren les acusacions, l'acusat va trobar-se amb la menor, que tenia 17 anys, a la zona de barraques pels volts de les quatre de la matinada i ella li va demanar tabac. L'acusat es va oferir a acompanyar-la per trobar-ne, i la va acompanyar al darrere d'una de les barraques i va començar a fer-li tocaments per fora i dins de la roba tot i la negativa de la víctima i els crits que li proferia perquè parés. Llavors, l'exparella de la víctima va veure que passava alguna cosa entre ambdós i va anar-la a buscar.

Cap a les 5.30 del matí, l'acusat va trobar-se amb la segona víctima, que treballava amb ell fent temporada d'estiu. La víctima li va demanar tabac, i van anar a fumar a una zona allunyada de la platja. Allí va violar-la tot i la constant oposició de la noia.

Per la seva banda, l'acusat va defensar que totes dues relacions van ser consentides, i que el podrien haver denunciat per justificar-se davant les seves parelles.

El fiscal demana 12 anys de presó per ambdós delictes d'agressió sexual, mentre que les acusacions particulars demanen penes que sumen els 17 anys.

Abús sexual durant sis anys

La secció quarta va jutjar un cas d'abús sexual perpetrat per la parella de la mare de la víctima, de qui hauria abusat des dels 7 fins als 13 anys. Els fets haurien tingut lloc a Torroella de Fluvià, i la Fiscalia sol·licita 29 anys de presó i una indemnització de 30.000 euros pels danys morals ocasionats a la víctima.