18 de febrer de 2021
18.02.2021
Diari de Girona

Pisos turístics de Torroella i l'Estartit van al jutjat per la taxa d'escombraries

L'ATA anima a tots els propietaris que se sentin perjudicats a sumar-se en el contenciós administratiu

18.02.2021 | 00:03
Pisos turístics de Torroella i l'Estartit van al jutjat per la taxa d'escombraries

Diversos propietaris d'habitatges d'ús turístic (HUTs) de Torroella i l'Estartit (Baix Empordà) han presentat un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament del municipi per la taxa d'escombraries del 2020.

Segons els propietaris, que compten amb el suport de l'Associació Turística d'Apartaments (ATA) de Girona, es tracta d'una liquidació que és «injusta» i «desproporcionada», per això demanen a la justícia que anul·li les taxes cobrades i que a més retornin els diners pagats amb els interessos. Aquesta denúncia als tribunals arriba després que el consistori desestimés el recurs de reposició que havien presentat els empresaris. Tanmateix, des de l'ATA animen a la resta de propietaris que se sentin perjudicats per l'impost a adherir-se en la causa judicial.

L'origen del malestar del sector prové de la modificació de la taxa d'escombraries que va aprovar l'Ajuntament de Torroella de Montgrí el 2019. En aquest canvi, s'incloïa els habitatges turístics dins de la categoria d'establiments comercials i industrials. Segons els propietaris d'habitatges d'ús turístic, això comporta un increment considerable dels rebuts.

Triplicat o quadruplicat la taxa

Els empresaris afirmen que amb la nova taxa s'ha triplicat o quadruplicat el preu de la taxa respecte l'exercici anterior. En alguns casos, els propietaris asseguren que l'import s'ha multiplicat per deu.

L'Associació Turística d'Apartament creu que no hi ha cap raó objectiva que justifiqui l'increment i, per això, no es pot gravar més la taxa d'escombraries en apartaments turístics respecte a la resta d'habitatges. Per aquesta raó creuen que es tracta d'una actuació arbitrària a través de la qual l'Ajuntament de Torroella de Montgrí penalitza els pisos amb llicència d'HUTs.

Segons l'associació, els HUTs no són establiments, ni locals comercials, ni indústries. Per això, els residus que generen els apartaments turístics haurien de ser tractats de la mateixa manera que els que pot tenir qualsevol altra residència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook