Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir divendres dos homes, de 23 i 36 anys, per calar foc a sis cotxes que estaven aparcats al carrer Garriga de Palafrugell.

Els fets es remunten al 10 de febrer, quan la Unitat d'Investigació de la comissaria de la Bisbal d'Empordà es va fer càrrec de la investigació per esbrinar els incendis en què van quedar tres cotxes totalment calcinats, dos més molt afectats i un sisè, que va patir danys menors. Entre aquests, el vehicle de l'alcalde de la població, Josep Piferrer, i el del seu fill, que van quedar totalment calcinats. Els Bombers van rebre una l'alerta perquè un vehicle estava cremant a l'altura del número 134 del carrer Garriga i aquest s'estava propagant per la resta.

La policia científica va concloure que els focs havien estat intencionats. Els investigadors van saber que, poc abans dels incendis, els dos arrestats havien anat a una benzinera propera a comprar una garrafa de gasolina. Els Mossos han comptat amb la col·laboració de la Policia Local per dur a terme les detencions. Els dos arrestats, que tenen antecedents, passaran properament a disposició del jutjat de guàrdia.

Les reaccions

El CDR de la localitat el dia de l'incendi va lamentar l'incendi dels vehicles de l'alcalde i la seva família i asseguraven que «uns covards han cremat el cotxe de l'alcalde de Palafrugell i de la seva dona, a més d'algun més dels que hi havien aparcats pel voltant». Un fet que en aquell moment la policia encara descartava.