Sant Feliu de Guíols inicia avui les obres que tindran un cost de 600.000 euros i duraran un període de 5 mesos. Segons el regidor d'Urbanisme, Josep Saballs, es tracta d'una actuació «esperada» ja que el carrer no tenia enllumenat, recollida d'aigües pluvials, asfalt ni voreres. «Era un camí de terra», va explicar.

L'acció pretén «dignificar» el carrer amb la contribució dels propietaris, ja que des del consistori expliquen que l'obra es confiança amb els recursos públics de l'Ajuntament en un percentatge del 70% i l'altre, el 30% restant, es fa amb els recursos econòmics dels propietaris. En total el cost de l'obra ronda els 600.000 euros, segons l'Ajuntament.

El regidor Josep Saballs va recordar que quan es van construir aquestes cases «hi havia l'obligació que els propietaris havien d'assumir-ne la urbanització cadascú dins el seu percentatge i al que confrontava a la seva parcel·la, però, per la raó que sigui, en aquell moment no es va portar a terme i tampoc es va exigir».

Saballs va afegir que «en governs anteriors s'havia intentat, però sense buscar el consens, tirant-ho endavant d'una manera unilateral». Pel regidor, en aquesta nova etapa de reunions que es van engegar «hi va haver molta fluïdesa. Els propietaris venien a interessar-se més freqüentment i vam establir els acords d'allò que marca la llei sobre la manera de calcular aquestes contribucions».

Restriccions

Restriccions Les afectacions seran a l'accés de Port Salvi des de la plaça Pau Casals fins a l'institut Sant Elm, excepte per veïns i serveis, a banda del carrer s'Adolitx, tallat a la intersecció amb l'avinguda Sant Elm. A més, s'eliminaran les zones d'aparcament davant de l'accés a l'institut. També es faran modificacions en els punts de recollida d'escombraries.