Els Mossos d'Esquadra han descobert una gran finca de Regencós dedicada al cultiu de marihuana

Els agents han desmantellat el cultiu i han arrestat tres homes. La casa tenia punxada la llum i està ubicada molt a prop d'una benzinera amb l'alt risc que això podia generar.

Els arrestats són tres homes de 32, 39 i 48 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de l'esmentat municipi, Palamós i Santa Eulàlia de Riuprimer (Osona). Els acusen de ser els presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

A principis del mes de gener, i gràcies a la col·laboració ciutadana, els Mossos de la comissaria de La Bisbal d'Empordà van tenir coneixement de la possible existència d'una plantació de marihuana situada en una gran finca del carrer Ample de Regencós.

Després d'unes primeres indagacions efectuades per la Unitat d'Investigació, es va constatar que dels voltants de l'immoble es propagava una forta olor i uns sorolls de maquinària perfectament compatibles amb l'existència d'un cultiu indoor de marihuana.

Alt risc per la llum

La companyia elèctrica que va inspeccionar el domicili va concloure als seus informes que hi havia una connexió directa a la xarxa sense l'existència de cap contracte en vigor ni cap comptador donat d'alta, a banda de la gran càrrega de consum a la xarxa, compatible amb l'existència d'un cultiu il·legal. Tanmateix la casa estava ubicada molt a prop d'una benzinera amb l'alt risc que això podia generar.

El matí del 9 de març, juntament amb agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona, van fer una entrada i perquisició a a la finca que constava de cinc edificacions al seu interior amb multitud d'estances i zones de jardí.

Durant l'escorcoll, els agents van trobar totes les habitacions i passadissos preparats pel cultiu de la marihuana, i en les que s'observava que recentment s'havia retirat la collita. Els policies van localitzar també les restes de plantes a terra i tota la instal·lació elèctrica en funcionament.

Bodega oculta

Els Mossos destaquen que també hi havia una bodega oculta subterrània amb tota la instal·lació preparada per a l'òptim cultiu de les plantes.

A l'edificació van localitzar planters d'esqueixos, un assecador, una bossa amb un quilo de marihuana seca i nombrosos focus, extractors d'aire, radiadors, aires condicionats, ventiladors i filtres.

Els Mossos van detenir els dos homes que es trobaven en aquell moment dins la plantació i un tercer que es trobava al polígon industrial del poble.

Els detinguts, un d'ells amb antecedents, van passar el dia 12 a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.