La Bisbal d'Empordà estrenarà la nova estació de busos el 27 de març. La nova infraestructura compta amb una superfície de 3.000 metres quadrats i ha suposat una inversió d'un milió d'euros, cofinançats a través dels fons FEDER. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha destacat que l'estació es troba en una zona «estratègica» perquè la Bisbal «és una ròtula de rutes entre la costa i l'interior». De fet, hi ha més de 40 busos al dia que fan parada a la Bisbal d'Empordà i es calcula que unes 400 persones utilitzen aquestes línies diàriament.

L'equipament, que s'ha construït a l'inici de la carretera de Cruïlles, consta d'una gran marquesina i quatre andanes. De fet, la seva ubicació també és estratègica ja que l'accés i sortida dels busos cap a la GI-664 en direcció a Cruïlles -que s'uneix amb la C-66- afavoreix connectivitat dels serveis.

En aquest sentit, l'obra ha inclòs també l'eixamplament del tram de la GI-664 entre la rotonda d'intersecció d'aquesta carretera i la C-66z i el carrer de Josep Maria Folch i Torres, amb l'objectiu d'assegurar que els autobusos es puguin creuar amb seguretat per accedir a la nova estació.

A l'exterior, a més, s'ha habilitat una zona d'aparcament que «facilitarà la intermodalitat», segons Gavín.

L'actuació s'emmarca en un conveni de col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament del municipi, que ha cedit els terrenys on s'ubica l'equipament i s'encarregarà del seu manteniment. Territori, per la seva part, serà el titular de la infraestructura.

D'altra banda, el secretari Isidre Gavín ha visitat les obres de millora que el Departament de Territori ha fet a la C-25 entre Riudellots de la Selva i Campllong. En concret, s'hi han dut a terme dues actuacions, amb una inversió total de 3,7 milions. Una de les actuacions ha consistit en el reforç del ferm en un tram de dos quilòmetres al pas de la C-25 per Riudellots de la Selva, amb un pressupost d'1,4 milions.