Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat cap de setmana un conductor a Sant Feliu de Guíxols per circular ebri i sense permís de conduir. El van enxampar en un control i també se'l va denunciar per saltar-se el confinament nocturn.

El detingut és un home de 51 anys, de nacionalitat russa i veí de Santa Cristina d'Aro. Se l'acusa de ser el presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària per conduir ebri i sense haver obtingut mai el permís.

Els fets es van desencadenar la mitjanit del dia 26 de març durant un control que feien els Mossos de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona. Havien establert un punt de control preventiu de detecció de drogues i alcohol i s'havia muntat a la C-65, a l'altura del quilòmetre 0,6 de Sant Feliu de Guíxols.

Els agents van aturar un vehicle i van comprovar que el conductor presentava símptomes evidents de trobar-se sota la influència de begudes alcohòliques. En fer-li la prova, va donar un primer resultat de 0,63 mg d'alcohol per litre d'aire expirat i en la segona prova, i definitiva, un resultat de 0,56 mg/litre. La taxa màxima permesa es troba en 0,25 mg/l.

Mai havia obtingut el carnet

A més, els agents van verificar que el conductor no havia disposat mai del preceptiu permís de conduir ni llicència. A més, el turisme va quedar immobilitzat al lloc del control i l'home va quedar detingut com a presumpte autor d'aquests dos delictes contra la seguretat viària.

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra de Trànsit el van denunciar per saltar-se el confinament nocturn d'acord amb les mesures vigents per la covid-19, que cal recordar que continua essent des de les deu de la nit i fins a les sis de la matinada.

Amb antecedents policials

El detingut, un home de 51 anys, de nacionalitat russa i veí de Santa Cristina d'Aro, compta amb nombrosos antecedents policials. N'acumula per diversos tipus d'il·lícits, entre els quals conduir sota els efectes de l'alcohol i no haver obtingut mai cap permís de conduir.

L'arrestat va passar el dia 26 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de de Sant Feliu de Guíxols, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.