L'Associació d'Empresaris Castell d'Aro-Platja d'Aro-s'Agaró (ADEM) demanen a la Generalitat «revocar» el tancament perimetral comarcal i proposen que aquest sigui provincial per tal de «no tallar la lleugera recuperació» que ha suposat la Setmana Santa pels negocis.

Segons asseguren, el centre de la Costa Brava «ha recuperat» aquesta setmana les xifres de visitants del mateix període del 2019, fet que «convida a l'optimisme moderat». «Aquesta Setmana Santa ha suposat un punt d'inflexió per al teixit empresarial de la zona que busca estabilitzar una situació que s'havia complicat posant en perill el futur de molts negocis i empreses», sentencien els empresaris, que descriuen aquest període de vacances com una «pilota d'oxigen» que ha permès -a aquells que han obert- la possibilitat de recuperar el que la covid i els tancaments perimetrals va fer perdre.

D'altra banda, agraeixen i destaquen «l'esforç» que els empresaris han fet durant tot l'any per garantir la seguretat sanitària de treballadors i clients. Tanmateix, el portaveu i president d'ADEM, Manel Canadell, insisteix en la «responsabilitat de tots en l'àmbit de la prevenció i la seguretat perquè gradualment torni a la normalitat l'activitat comercial després d'un any realment complicat».

Amb la mirada cap al futur, l'ADEM manifesta que ja estan preparant la nova edició de la Botiga al Carrer -que enguany arriba a la seva 20a edició. Es tracta d'un dels esdeveniments «més importants per al comerç de la zona», ja que asseguren que el 2019 més de 250.000 persones van visitar la seixantena de botigues que hi van participar. La Botiga al Carrer és una iniciativa que va néixer el 2001 amb l'objectiu d'acostar als visitants les botigues de Platja d'Aro.