L'Ajuntament de Palafrugell atorgarà la Medalla d'Honor de la Vila a tots els ciutadans i professionals que han lluitat contra la covid-19. Entitats com ara Protecció Civil, Càritas i el personal de l'Asil són alguns dels col·lectius que rebran aquesta distinció. L'entrega tindrà lloc demà a les sis de la tarda i es farà en petit format, tot i que es podrà seguir en directe a través del web de l'Ajuntament.

A través d'una nota de premsa, el consistori va assegurar que «calia reconèixer la tasca dels col·lectius que han fet front a la crisi sanitària», motiu pel qual ara atorga la màxima distinció protocol·lària del municipi. De fet, l'entrega s'havia de fer l'estiu passat, però l'impacte de la pandèmia va obligar a ajornar la cerimònia en diverses ocasions.

La llista completa de guardonats també inclou Creu Roja, el personal del Centre d'Atenció Primària, el personal del Patronat Palafrugell Gent GRan, els voluntaris que hi han participat, l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament i la Policia Local.

Record a les víctimes

Durant l'acte dels guardons també es farà un homenatge en record a totes les víctimes, que consistirà en la instal·lació d'una placa entre la plaça de Can Mario i l'Ermengarda i que es destaparà durant l'acte.

El Consistori ja va fer un homenatge en record a les víctimes amb la il·luminació de la Torre de l'Aigua de Can Mario.

Aquest guardó s'ha atorgat anteriorment només a tres palafrugellencs: el compositor i músic Josep Bastons i als esportistes Antonio Miguel i Albert Rocas. També tenen aquesta distinció l'escola Vedruna i el FC Palafrugell, rebudes totes dues el 2009. L'escola havia celebrat 150 anys i el club de futbol havia complert el centenari de vida.