13 de abril de 2021
13.04.2021
Diari de Girona

El conductor «kamikaze» va conduir dues setmanes amb el cadàver al cotxe

L'home detingut a Jafre la setmana passada per circular més de 40 quilòmetres en direcció contrària afirma que la parella va morir a Itàlia mentre dormien al cotxe

13.04.2021 | 13:27
El conductor «kamikaze» va conduir dues setmanes amb el cadàver al cotxe

El conductor detingut a Jafre per circular per l'AP-7 en sentit contrari amb el cadàver de la seva parella al seient del copilot afirma, segons fonts properes al cas a les que ha tingut accés el diari El País, que el seu company hauria mort dues setmanes abans a Itàlia, mentre dormien al cotxe.

El conductor va treure de forma il·legal a la seva parella del geriàtric on vivia a Suïssa perquè havia vist coses que no li agradaven, com que li haurien robat diversos anells. Després, van començar un viatge per Itàlia, saben que probablement seria l'últim, ja que els dos estaven malalts de gravetat.

Després de diverses nits en hotels italians, van haver de dormir al cotxe pel tancament dels establiments per la pandèmia. Una d'aquestes nits, H. de 88 anys, va morir. Arran d'aquest fet, el conductor, R., de 66 anys, va decidir creuar França i Espanya per arribar a Lugo, d'on és originari, amb el company al seient de copilot tapat amb una manta. Allà, segons el seu relat, no va ser gaire ben rebut per la seva família, després d'anys sense relació, i va decidir tornar a Zuric, on havia viscut des de jove amb la seva parella.

A la tornada, després de traspassar la frontera a La Jonquera, al Voló, es va trobar un control de la policia francesa. Explica que com que no portava cap prova PCR, obligatòria per entrar a França, i en témer que descobrissin el cadàver i els separessin, va decidir fer mitja volta.

Va recórrer cap a 40 quilòmetres en direcció contrària per l'AP-7, on va començar la persecució amb els Mossos d'Esquadra, alertats per la policia francesa. R., fent cas omís als avisos, va deixar l'autopista a la sortida d'Orriols. A Jafre, els Mossos van aconseguir posar un control per frenar-lo, però va aconseguir esquivar una patrulla, i intentant esquivar a la segons, va sortir de la via.

L'home es resistia a sortir del cotxe i separar-se de la parella, però finalment els Mossos van aconseguir fer-se amb les claus del vehicle, de lloguer. La policia va aixecar la manta i es va trobar el cadàver, en un avançat estat de descomposició.

El cos va ser trasllat a l'Institut de Medicina Legal de Girona per practicar-li l'autòpsia, on els informes inicials apunten que la mort va ser natural. El conductor va ser detingut per conducció temerària i un delicte contra la seguretat viària, i l'endemà va ser deixat en llibertat amb la prohibició de conduir per Espanya.

Quan estigui confirmada la mort natural de H., podrà ser enterrat a Girona. Segons fonts pròximes al cas, no es creu que el conductor pateixi cap alteració mental, sempre ha sabut que el que feia no era correcte, però volia que estiguessin junts fins al final.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook