La Policia Local de Castell-Platja d'Aro ha detingut sis lladres en una setmana per robar en habitatges. El cos policial destaca el paper clau de la col·laboració ciutadana.

El primer cas és del 16 d'abril, quan van rebre una trucada d'una veïna que informava que unes persones estaven carregant un televisor en un vehicle i que havien sortit d'un pis que no era seu. Quan la patrulla va arribar al lloc, va comprovar que el pis es trobava forçat i l'interior, remogut. Un cop recollida la descripció dels autors, les patrulles es van disposar a fer controls per localitzar-los.

Minuts després, en un d'ells van identificar una persona que conduïa descalça i que presentava un tall sagnant al peu fet feia poca estona. Casualment, la testimoni va veure el control i va identificar el conductor com un dels autors del robatori. Un cop amb les dades del vehicle que conduïa el lladre, els agents van rastrejar els moviments a les càmeres de matrícules i se'l va situar al lloc dels fets. Davant dels fets, van arrestar-lo pel robatori.

Tres detinguts en un control

La segona detenció de lladres de domicilis va ser l'endemà i va acabar amb l'arrest de ciutadans albanesos per temptativa de robatori amb força a l'interior de domicili, falsificació de document públic i usurpació de l'estat civil.

Els fets es van produir al matí, quan un veí va alertar la policia d'haver vist unes persones forçant la porta d'un domicili. El veí va recriminar-los-ho i els lladres van marxar amb un vehicle. Gràcies a la descripció facilitada, els agents van poder interceptar-los en un control posterior. Durant les comprovacions, van observar que la documentació del vehicle havia estat falsificada i constava a nom d'una persona que res tenia a veure amb la causa.

La darrera de les actuacions en domicilis es va produir la matinada del 23 d'abril, quan els agents locals van detenir dues persones per robar en un pis del nucli de Platja d'Aro. L'avís el van donar diversos veïns que es van despertar en sentir cops en un pis. Quan la patrulla va arribar, va veure una dona que s'amagava en una zona boscosa i, davant la presència policial, la dona va dir als agents que la seva parella havia accedit pel balcó a l'immoble situat al primer pis d'un bloc de pisos amb la intenció de robar. Un cop els agents van accedir a l'interior, se'l van trobar amagat. En l'escorcoll els van trobar eines.

Persecució i detenció

A banda dels lladres de domicilis, els agents van arrestar el dia 15 un conductor que va fugir en veure els agents, que sospitaven que no disposava del permís de conduir. Quan la patrulla de la Policia Local de Platja d'Aro es va acostar per parlar amb el conductor, va fer una forta accelerada i va fugir del lloc, conduint de manera temerària i a gran velocitat pels carrers interiors del poble.

Finalment, el vehicle es va aturar quan va accedir a un carrer sense sortida. El conductor, amb nombrosos antecedents per violència de gènere, va ser detingut presumptament per desobeir greument els agents de l'autoritat i el van denunciar penalment per no disposar del permís de conduir i per fer-ho de manera temerària.