El grup municipal socialista de Palafrugell demana al govern que «reconsideri» la decisió d'executar l'obra de desdoblament de l'avinguda d'Espanya. El portaveu, Juli Fernández, estima que en aquests moments toca «afrontar i prioritzar» les inversions en suport al sector econòmic i a la ciutadania: ajudar les empreses i les famílies, crear habitatge públic social i millorar l'atenció a la gent gran.

El govern local (ERC- Gent del poble- JxC) proposa iniciar en aquesta avinguda un projecte amb tres fases amb un pressupost de més de 6 milions d'euros. Ara es començaria la primera fase amb 3 milions d'euros, de la plaça Pallach a la cantonada del carrer Àngel Guimerà, i encara quedaran dos fases més per fer en futurs mandats. «La justificació no pot ser que es fan cues de vehicles. Aquestes cues es fan tres setmanes a l'any i per això no es pot hipotecar l'economia de l'Ajuntament els propers 8 anys», manifesta el portaveu.

El socialista insisteix que «cal fer una actuació més sostenible econòmicament i territorialment, que impliqui una adequació de tota l'avinguda amb un carril per sentit, una rotonda a l'accés del carrer Ample, canalitzar les aigües, fer noves voreres, carrils bici i nou enllumenat», especifica Fernández, que afegeix que aquesta actuació implicaria un cost total de 2 milions d'euros. «Ara més que mai necessitem un govern amb visió estratègica i que aposti per un Palafrugell com a poble de serveis i referent», conclou.