05 de maig de 2021
05.05.2021
Diari de Girona

Els positius del geriàtric de la Bisbal s'eleven a 28

Un dels usuaris infectats s'ha traslladat al sociosanitari Palamós Gent Gran i es troba en estat greu

04.05.2021 | 23:20
Els positius del geriàtric de la Bisbal s'eleven a 28

Els positius del brot detectat al geriàtric Zoilo Feliu de la Bisbal d'Empordà ja s'eleven a 28, disset més que la setmana passada, segons ha informat Salut a aquest diari. En concret, el brot afecta 26 usuaris d'un total de 55. Tots presenten simptomatologia lleu excepte un resident d'edat avançada, traslladat al sociosanitari Palamós Gent Gran, que es troba en estat greu. Pel que fa als treballadors, d'una plantilla de 56 professionals, dos d'ells han donat positiu.

Els primers casos van aflorar en un control rutinari de presa de temperatura entre els usuaris de la residència. Progressivament, s'han anat detectant nous residents positius asimptomàtics o amb simptomatologia lleu.

Segons Salut, la cobertura de vacunació del geriàtric és alta: 54 dels 55 residents van completar la pauta vacunal el mes de gener. Respecte als treballadors, de 56 professionals, 46 estan vacunats (3 d'ells amb una dosi) i 10 no. Cal tenir present que el vaccí no eximeix del contagi, però el fet que els positius presentin símptomes lleus constata que és eficaç en cas d'infecció.

Des del Departament de Salut i l'Agència de Salut Pública s'està fent un seguiment i control del brot, juntament amb la direcció del centre. Pel que fa a la situació clínica dels residents, que presenten símptomes lleus, està essent vigilada pels professionals de l'Equip d'Atenció Bàsica de Salut de la Bisbal d'Empordà.

Per evitar contagis, la residència ha suspès temporalment les visites de familiars i les sortides.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook