L'hotel Columbus passa a ser definitivament un record en la memòria de Platja d'Aro. Després que, tal com va informar Diari de Girona, fa unes setmanes es consumés la seva venda a una empresa que construirà en el seu solar apartaments d'alt estànding, aquesta setmana les màquines han començat a enderrocar-lo. En pocs dies el Columbus no serà més que un record difús del Platja d'Aro d'una altra època.

Al solar que quedarà una vegada acabats els treballs d'enderroc, situat a primera línia de mar, s'hi aixecaran un centenar d'apartaments prèmium. La immobiliària Kronos Homes ha decidit invertir un total de 14,5 milions d'euros en el projecte d'alt estànding al municipi de la Costa Brava. Concretament, la immobiliària ha comprat una parcel·la de 4.900 metres quadrats per a la promoció residencial. L'operació, que es va perllongar uns mesos, va ser gestionada per la consultora a Capital Management, especialista en actius immobiliaris.

El terreny adquirit, ubicat al carrer de Lleida, seria l'únic lliure actualment per construir a primera línia de platja. Kronos preveu habilitar-hi 109 habitatges amb «espectaculars zones comunes, piscina comunitària i pistes de pàdel».

L'encarregat de realitzar la construcció serà el Taller d'Arquitectura Ricardo Bofill, del Baix Llobregat. Segons la companyia, la seva estratègia se centra a aconseguir ubicacions prèmium i apostar «pel disseny i l'arquitectura treballant amb talent local».

Precedents Bofill-Kronos

No és el primer cop que Bofill i Kronos treballaran junts, ja que el taller d'arquitectura va ser el dissenyador de l'Ikon, l'edifici residencial més alt de ciutat de València, la finalització del qual està prevista per al 2023. El projecte a Platja d'Aro serà el sisè de Kronos Homes a Catalunya -H2O i O12, a Badalona; Unik, a Vilanova; The Kube, a Tarragona, i Waves, a Calafell. Concretament, la regió catalana suposa el 30% del seu negoci. Mentre que en termes globals la immobiliària compta amb 23 projectes en comercialització entre Espanya i Portugal.